На 4,6 млн. лв. възлизат даренията по сметката на министертвото

...
 На 4,6 млн. лв. възлизат даренията по сметката на министертвото
Коментари Харесай

4,6 млн. лева са даренията на МЗ за пандемията

 На 4,6 млн. лева възлизат даренията по сметката на министертвото на опазването на здравето, предоставени за битка с пандемията COVID-19.  Тази сумата е събрана в особено откритата сметка към 20 май, заяви здравният министър Кирил Ананиев.

От тях 1 339 115 лева са целеви средства.  От целевите средства 1 млн.лв. са ориентирани към Националния център по заразни и паразитни заболявания. Без експлицитна воля на донора са 3 259 545 лева, като те ще бъдат предопределени за защитни дрехи за многократна приложимост, защитни очила, персонални защитни средства и консумативи.

С 1,5 млн. лева са закупени защитни дрехи за многократна приложимост, а с 1 млн. лева защитни очила, изясни министър Ананиев по време на блицконтрола.

От DMS акцията са постъпили 420 хиляди лева С една част от тях закупени респиратори за лечебните заведения в Монтана, Силистра и Шумен.

В осъществяване на решение на Народното събрание от 6 април заплатите на депутатите в интервала на изключителното състояние се трансферират като трансфер към Министерство на здравеопазването. Същото е и решението за членовете на политическите кабинети на министерствата. Постъпилите от Народното събрание средства са 1,393 млн., а от политическите кабинети - 690 814 лв.. Общо от заплатите на хората по високите етажи на властта са дарени 2 840 441 лв..

От получените досега средства са изразходени 1,5 млн. по бюджетите на Регионалните здравни инспекции за закупуване на проби за диагностика, останалите средства още веднъж ще отидат за покупка на такива проби, тъй като се уголемява обсегът на тестването и това е главен разход, разясни Ананиев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР